Interaktív kiállítás az energiahatékonyságról

Az Ökováros-Ökorégió Alapítvány energiahatékonysági interaktív kiállítást szervez a KÉK-Zöld projekt keretei között november 14. és 16. között az ÁMK Művelődési Ház Aula és könyvtárban.

hirdetés

Az interaktív kiállítás célja, hogy felhívja az emberek figyelmét energiafüggőségükre. Egyre növekvő energiaigényünket a jövőben minél inkább megújuló energiaforrásokból, költség – és energiahatékony megoldásokkal kell biztosítani. A kiállítás elgondolkodtat, lehetőségeket kínál, döntésre késztet. Múlt, jelen és jövő találkozik, mángorlótól az automata mosógépig, szekértől a hibrid autókig.

Csütörtökön és pénteken iskolás csoportokat fogadnak, pénteken két órától kezdődik az ÁMK könyvtárában Pécs Város Energiastratégiájának Vitakonferenciája, ahova szeretettel várunk minden kedves érdeklődő lakost és szakembert. Az eseményt Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere nyitja meg. Előadóként jelen lesz – többek között – Kovács Pál Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára.

A szombat a családoké; a kiállítás megtekintésének lehetősége mellett lesz energiavadászat, szekérhúzás, rakétatűzhelyen kukorica pattogtatás, gyertyamártás, spinning bringa tekeréssel PC játék. Tíz órától a Márkus színház előadása, egy órától pedig a Szélkiáltó együttes koncertje vár kicsiket és nagyokat egyaránt.

A kiállítás csütörtökön és pénteken 9 és 14 óra, pénteken 9 és 17 óra között látogatható.