Intim képekkel és videóval zsarolt, hogy szexre kényszerítsen lányokat

A Pécsi Járási Ügyészség szexuális kényszerítés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a nála lévő intim képekkel, videóval zsarolt egy fiatal nőt azért, hogy vele szexuális kapcsolatba kerüljön.

A vádirat szerint a férfi egy közösségi oldalon vette fel a kapcsolatot fiatal lányokkal, akiknek azt állította magáról, hogy fotós. Ezután fotózást ajánlott a lányoknak, akikhez így  próbált közeledni, több alkalommal szexuális ajánlatot is tett nekik.

A sértettel 2020 októberében vette fel a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül, ahol többször beszélgettek. A férfi felajánlotta a sértettnek, ha egy barátnőjével együtt a
lakására mennek, ahol intim felvételeket készíthet róluk, úgy cserébe 150 ezer forintot ad.

Találkoztak is, majd megállapodtak abban, hogy a férfi videófelvételt fog készíteni, amiért a lányok „a kialkudott díjazásban” részesülnek.

Ezt követően a férfi a lányokkal különböző szexuális cselekményeket végzett, amelyekről
felvételeket készített, de az ígért pénzt nem adta át – áll a vádiratban.

A sértett nő több alkalommal kérte a férfitől az ígért összeget, aki ekkor megfenyegette őt,
hogy csak akkor fizeti ki a pénzt, ha ismét szexuális kapcsolatba lép vele, ha pedig nem hajlandó erre, a nála lévő felvételeket nyilvánosságra hozza és elküldi a sértett barátainak.

A nő időpontot egyeztetett a férfival, de a találkozó előtt a rendőrségen már feljelentést tett, így a rendőrök érkeztek meg a lakásra.

Az elkövető cselekménye a szexuális kényszerítés bűntett megállapítására alkalmas, mely
bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – zárul a vádirat.