Idén 10. alkalommal rendezik meg a népszerű eseményt, amely a rozé karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a bor városába érkezőket. Nagyszínpadi koncertek, maraton, gyerekprogramok, finom borok, gasztronómiai különlegességek – ott a helyünk.

A járvány miatt tavaly sajnos Villányban is elmaradtak a fesztiválok és jelentősebb közösségi események. A város vezetése viszont idén úgy döntött, hogy a közel 20 csatlakozó borászat és pincészet bevonásával a járványügyi szabályok betartása mellett ismét megrendezi kulturális- és gasztrofesztiváljait – olvasható a baranyai rendezvény honlapján.

Júliusban a Rozé Fesztivál, októberben a nagy múltú Villányi Vörösbor Fesztivál várja az érdeklődőket.

A júliusi kavalkádon nem csak a város és a borvidék pompázik rózsaszínben, hanem a látogatók is rózsaszínben érkeznek. Ez fontos része a hangulatnak és az egyre népszerűbb „buli-futóversenynek”, a RozéMaratonnak is, ugyanis a több ezer futó közül a legkreatívabb rózsaszín öltözéket viselők értékes díjakat nyerhetnek.

Bulibusszal Villányba? Igen!
A finom borokat megkóstolni vágyók számára remek hír, hogy kifejezetten a fesztiválra különjáratokat indítanak. A buszok a következő útvonalon közlekednek: Pécs Árkád, pécsi autóbusz-állomás, Pécsi Köztemető – déli kapu, Kozármisleny (Mikszáth Kálmán utca), Újpetre (posta), Villány. Az egy útra 1000 forintért megvásárolható menetjegyeket érkezési sorrendben válthatjuk meg a buszsofőrnél. Odafelé vehetünk a visszaútra is tiketet, azonban a felszállás ekkor is érkezési sorrendben történik. Menetrend és további információ ITT.

Íme a programok!

Július 9.

Péntek kora este az Eislingen térről 10 órakor idén is elstartol az Ördögi Kör elnevezésű hivatalos negyed- és félmaratoni futóverseny, ahol a villányi szőlőhegyen át az Ördögárok érintésével csodálatos környezetben tehetik meg a futók a 10,5 kilométeres negyedmaraton és a 21,5 kilométeres félmaratoni távokat. Fontos! a versenyre regisztrálni kell.

A színpadi programok később a pécsi The Minds koncertjével indulnak, majd 21 órától a Fonogram-díjas, többszörös rádió-toplista vezető Soulwave produkcióját hallgathatjuk meg.

23 órától aztán hajnalig rophatjuk az utcabálon.

Ott lesz a Soulwave is
Július 10.

Kora délutántól a rendezvénytérre várják a futókat és a közönséget, ahol a sport mellett a rózsaszín jelmezeké és a bulié lesz a főszerep. 15 órától indul a jelmezmustra, a zenés bemelegítés, majd 16 órakor a RozéMaraton indulói startolhatnak el. Az indulóknak 3 kilométeres távon kell bizonyítaniuk.

Hogy ki ne száradjon senki, a szervezők rozéfröccsel és málnaszörppel kedveskednek a futóknak.

Sok izgalmas szettet láthatunk valószínűleg idén is

A nagyszínpadon 17.30-tól Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyerekkoncertje, majd 19.20-kor kezdődik a pécsi csapat, a Made in B zenekar produkciója, akiknek legújabb videóklipjét a bor városa inspirálta. Az Elviszlek Villányba című dal június közepétől csendül fel a fesztiválszínpadokon.

Hallgassátok!

A szombat este sztárfellépője 21 órától a magyar drum and bass banda, a Brains lesz.

Az eseményre védettségi igazolvánnyal lehet belépni, jegyet a helyszínen vagy a jegymester.hu oldalon lehet váltani.

További részletek itt olvashatók.