Iskolakezdésre gyűjtenek

A gyerekek imádni fogják a hétvégét

Csütörtöktől hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala, amely hívásonként 250 forinttal támogatja ezer nehéz helyzetben lévő gyerek iskolakezdését.

hirdetés

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: az Iskolakezdés együtt! elnevezésű akció célja, hogy ezer rászoruló diák számára tudjanak jelentős, fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani a tanévkezdéshez.

“Egy hívás egy ceruzacsomagra, három egy füzetcsomagra elegendő, 40 hívás árából pedig megtelik egy egész iskolatáska” – hangsúlyozta az igazgató.

Az összefogáshoz a 1353-as adományvonal hívása mellett az interneten is lehet csatlakozni a www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes oldalon, ahol egyszerűen és biztonságosan lehet tetszőleges pénzadományt felajánlani, hogy mihamarabb megteljenek az iskolatáskák.

Az adománygyűjtés kedvezményezettjeit a nyár folyamán választották ki a segélyszervezet szociális központjainak látóköréből, illetve a szervezet Országos Segélyközpontjába érkezett kérések alapján. A programban a magyarországi rászorulók mellett határon túli gyerekek is kapnak majd segítséget, minden esetben személyre szabott, korosztálynak és szükségleteknek megfelelő csomagot állítanak össze a szervezet munkatársai.

A szervezők kitértek arra is, hogy amennyiben összegyűlik az ezer iskolatáska megtöltéséhez szükséges tízmillió forint, úgy a fennmaradó összeget a rászoruló gyerekek fejlesztésére, iskolai felzárkóztatásukra fordítják.

A jótékonysági programról és a felajánlásokról a szervezet folyamatosan tájékoztatja a lakosságot, valamint online, a Facebookon (www.facebook.com/segelyszervezet) is követhető lesz a program állása.