Ismét hulladékhegyeket tüntettek el a Tettyések

Újabb illegális hulladéklerakatokat számolt fel a Tettye Forrásház Zrt. A szolgáltató önkéntesei a pécsi önkormányzat és a BIOKOM Kft. által szervezett hétvégi várostakarítási akcióhoz csatlakozva szombat délelőtt tüntették el a nyugati elkerülő út melletti területen talált hulladékhegyeket, miközben a Pécsi-víz itt futó mederszakaszát is megtisztították.

hirdetés

A 30 önkéntes a munka nehezebbik végét fogta meg, hiszen egy egyébként is takarított terület helyett félreeső, a vízszolgáltatás szempontjából azonban fontos részt szemétmentesítettek. Dolguk pedig akadt bőven, mivel az egyébként vízbázisvédelem alatt álló környékre sokan hordják autóval a szemetet. A szombati akció eredményként pár óra alatt meg is telt a BIOKOM által biztosított 10 köbméteres konténer, ezen felül több mint 100 zsákot megtöltve még ugyanennyi hulladékot gyűjtöttek össze a résztvevők. Kiselejtezett műszaki cikkek, gyerekjátékok, autóalkatrészek, építési törmelék, szinte minden akadt a mellékutak mentén a bokrok, fák alá borítva, még egy vaslemez fürdőkádat is idáig cipelt valaki, hogy megszabaduljon tőle.

A mostani az áprilisi akció folytatása volt: fél éve 30 köbméternyi illegális hulladékot számolt fel a vízszolgáltató önkéntes csapata a közelben. Azóta rendszeres terepszemlékkel, ellenőrzésekkel igyekeznek megakadályozni, hogy újratermelődjenek a halmok a több hektáros területen.