Ismét kinyithat a patinás pécsi cukrászda

A meleg idő beköszöntével ismét fogad vendégeket a patinás pécsi Capri cukrászda. Az évek óta üresen álló vendéglátóhelyet a vásárcsarnok melletti biliárdközpont üzemeltetője viszi tovább. A Király utcai Caflish egyelőre még keresi leendő gazdáját.

hirdetés

Az elmúlt több mint két évtized egyik legkedveltebb pécsi cukrászdája volt a Citrom utcai Capri, ám az üzlet tulajdonosa a csökkenő forgalomra hivatkozva évekkel ezelőtt bezárta a kávéjáról és fagylaltjairól híres vendéglátóhelyet. Az üzletben hosszú ideje honoló csendet és sötétséget az elmúlt hetekben törték meg, amikor átalakításokat és felújítási munkákat kezdtek a Tüke-kút szomszédságában.

A munkákkal kapcsolatban az új üzemeltetőt kerestük első körben, ám a vásárcsarnok melletti biliárdszalon gazdájának számító cég vezetője nem kívánt egyelőre sok konkrétumról nyilatkozni. Varga László azonban megerősítette lapunknak, hogy legkésőbb a nyárias idő és a turistaszezon beköszöntéig kinyitják a cukrászdát, a korábbiakhoz hasonló funkcióval.

Az engedélyezési folyamat az önkormányzathoz is eljutott, hiszen a cukrászda élne a kitelepülés jogával is. Erről a városháza illetékes bizottsága hoz nemsokára pozitív döntést, ugyanis Szécsi Zsolt városi főépítész szerint a fenntartó környezetbe illeszkedő bútorokkal operálna. A tervek szerint jó idő esetén három óriás napernyő, tizennégy asztal és félszáz szék kerülhet ki az üzlet elé.

Egy másik belvárosi cukrászda, a nagy múltú Caflish azonban továbbra is üresen várja sorsát és leendő üzemeltetőjét a Király utca közepén. Az ingatlan tulajdonosa, a Pécs Holding Zrt. már évek óta szeretné kiadni a helyiségeket, ám a pályázatok eredménytelenül zárultak mindeddig – mondja Brányi Endre, a társaság illetékese. A cég vagyongazdálkodási divízióvezetője azt mondta: nem adják fel, s továbbra is elsősorban az eredeti funkciók megtartását vállaló érdeklődőket várnak.