Ismét segítenek az átverős cégekkel kapcsolatban

Szerződést kötött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületével (FOME), így ismét elérhető a tanácsadás az öt vidéki nagyvárosban tavaly megnyitott gazdasági versenyügyi tanácsadó irodákban.

hirdetés

A versenyhivatal szerdai közleménye szerint az irodahálózat létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és tudatosságának növelése, így a versenykultúra és a minél tudatosabb vásárlói döntéshozatal támogatása.

Az irodákban a piaci szereplők, köztük a fogyasztók információt kaphatnak a GVH hatáskörébe tartozó eljárásokról a verseny társadalmi elfogadottsága, valamint a vállalkozások jogkövető magatartásának előmozdítása érdekében is.

A GVH nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le az irodahálózat kiépítésére és működtetésére, amelynek nyertese a FOME – közölték.

A FOME 2015. március 23-ától egy évig látja el a fogyasztók tájékoztatását a gazdasági versennyel, a versenyjoggal, illetve a versenyjogi fogyasztóvédelemmel összefüggésben – tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám, megtévesztő reklám és üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása – a Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsett és Győrött működő irodákban.

A fogyasztóvédelmi civil szervezet jogi és közgazdasági végzettségű, a fogyasztóvédelem területén jártas szakemberei heti 20 órában várják az érdeklődő állampolgárokat térítésmentes, közérthető szakértői tanácsadással – hívta fel a figyelmet a GVH.

Az egyes irodák elérhetősége és az ügyfélfogadási rend a www.versenyugyi-tanacsadoiroda.hu oldalon olvasható.

Korábban ITT ÍRTUNK az irodáról.