Új konyhákat épített a Hungast Pécsen

Szeptember elsejével új konyhákban kezdhette meg működését a Hungast Dél-Magyarország Kft. Pécsen. Mindamellett, hogy új, a korszerű technológiát képviselő gépek kerültek beszerelésre, a konyhák belső terei is megújultak. A beruházás mértéke az 50 millió forintot is meghaladta.

hirdetés

A felújításra önkormányzati tulajdonban lévő épületekben került sor, nevesen az Anikó Utcai Általános Iskolában és a Pécsi Hajnóczy Kollégium Kodály Zoltán úti tagintézményében.

Dávid Péter, a Hungast Dél-Magyarország Kft. területi vezetője elmondta: a felújítás az új eszközök beszerelésén túl magában foglalta a konyhai burkolatok, nyílászárók cseréjét, hűtő- és fagyasztókamrák építését, szennyvíz- és elektromos hálózat fejlesztését, továbbá a munkakörülmények javítását célzó megfelelő szellőztetőrendszer kialakítását. Ezen konyhák ezidáig csak tálalási feladatokat láttak el. Az immáron felújított főzőkonyhákban megfelelő élelmiszer-biztonsági feltételek és munkakörülmények között kezdhettük meg a munkát az idei tanévben.

Ismét új konyhák Pécsett

Páger Zsolt üzletfejlesztési igazgató hozzátette, ezen beruházással sikerült azt a feladatot is megoldani – amely közvetett módon a 2015. január 1-jén hatályba lépő táplálkozási-egészségügyi előírásokról szóló rendelet elvárása is -, hogy az óvodás korosztály számára külön készülnek az ételek, amelyeket az Anikó Főzőkonyha tálal.

A Hungast Dél-Magyarország Kft.-nek nem ez az első nagyobb léptékű beruházása Pécsett. Eddig már több mint félmilliárd forintot költött infrastruktúra-fejlesztésre a pécsi közétkeztetésben. A beruházás kapcsán főzőkonyhák újultak meg, amelyek új, a korszerű konyhatechnológiát képviselő eszközökkel kerültek felszerelésre. Diétás konyha került kialakításra, amellyel a speciális táplálkozási igényeknek megfelelő ételek szolgáltatása is megoldódott. Lecserélésre került a teljes szállítóedényzet, illetve a tálalóeszközök. Közel 20 új szállítójármű került beszerzésre és több mint 70 tálalókonyha került új eszközökkel felszerelésre.

A Hungast Dél-Magyarország Kft. a Hungast-csoport tagja, amely Magyarország egy legdinamikusabban fejlődő közétkeztetési vállalataként az öt legnagyobb szolgáltató egyike. A Hungast-csoport 7 megyében, naponta 41 000 fogyasztó részére juttatja el ízletes, tápláló és egészséges ételeit.