Iszonyatos dolgok derültek ki a csecsemőgyilkosságról

Megszülte gyermekét, majd levágta fejét és a szemét közé dobta egy 34 éves, háromgyerekes anya Pásztón – írja a Magyar Nemzet

Csaknem két és fél kilométert tett meg otthonától a 34 éves H. Mónika a Nógrád megyei Pásztó déli szélén lévő, sáros, aszfalt nélküli, szeméthalmok által határolt kis utcáig, hogy azután újszülött gyermeke levágott fejét egyszerűen a szemét közé dobja. Egyelőre csak ennyit tudni az évkezdet legmegrázóbb gyilkosságáról. A Bors információi szerint a csecsemő fejére egy kutya bukkant rá hétfő este, amelyet hazavitt rémült gazdájának, aki ezután értesítette a rendőröket.

A szomszédok szerint a pár nem küzdött megélhetési nehézségekkel, a gyerekeket rendesen járatták iskolába, óvodába. A férfi Budapestre járt dolgozni egy építkezésre, a nő pedig több mint egy éve volt gyesen harmadik gyermeke születése óta.

A család élete Mónika Facebook-oldalán idillinek tűnik, de a háttérben sötét titkok rejtőznek a helyiek szerint. A nő előző élettársa – akitől legidősebb fia született – a szóbeszéd szerint alkoholista volt, továbbá szexuálisan vonzódott a saját neméhez és a kiskorúakhoz is. Mónika ezért lényegében elmenekült ebből a kapcsolatból, János és családja pedig befogadta őt és gyermekét. A nő viselkedése miatt azonban megromlott a kapcsolat a pár és a férfi családja között, ezért elköltöztek tőlük.

Rossz nyelvek szerint Mónika többször volt hűtlen, illetve hirtelen haragúsága miatt néha bántotta is a gyerekeket. János – aki lelkileg teljesen összeomlott a történtek miatt – ráadásul bizton állította, hogy a meggyilkolt gyermek nem az övé. Sőt, egy helyi nő szerint már a legfiatalabb, most egyéves gyerek sem Jánosé volt; ezt a terhességet is eltitkolta élettársa elől. Csak a hatodik hónapban mondta el párjának, hogy várandós, éppen akkor, amikor a férfi bejelentette, hogy elhagyja.

A baba testét továbbra is keresik a rendőrök, a szomszédok szerint kedden kutyákkal keresték a tetemet a család házánál és annak környékén.