Az italozásnak késelés lett a vége Pécsen

A Pécsi Törvényszék csütörtökön folytatja a tárgyalást annak az öt férfinek az ügyében, akik 2015-ben italoztak, majd két személyt életveszélyesen bántalmaztak. 

hirdetés

A vádirat szerint 2015 júniusában az öt vádlott Pécs belvárosában italozott. Éjjel 2 óra után odaértek egy szórakozóhelyhez, ahol az egyik vádlott felvett egy botot és minden előzmény nélkül megütött egy járókelőt. Ezt észrevette az egyik későbbi sértett, aki számon kérte a férfi cselekményét.

A számonkérés nem tetszett a vádlottaknak, ezért nekitámadtak a sértettnek, akit többször ököllel megütöttek, majd amikor a földre került többször meg is rugdosták.

Miután a vádlottak abbahagyták a bántalmazást, a téren tartózkodó személyek a sértett segítségére siettek. Rövid idő után azonban ismét megjelent a három férfi a földön fekvő férfi mellett és még megrugdosták néhányszor.

Ezt követően csak az egyik vádlott maradt a helyszínen, aki rátámadt a sértettnek segítséget nyújtó személyre. Kis idővel ezután a vádlott barátai ismét bekapcsolódtak a bántalmazásba, majd az elsőrendű vádlott elővett egy 9 cm pengehosszúságú kést és azt négy alkalommal beleszúrta az először megütött férfi hátába.

A történteket a helyszínen többen észrevették, akik közül egy ember a sértett segítségére sietett. Ekkor a késelő férfi ezt a személyt is hasba szúrta, majd az elkövetők elmenekültek a helyszínről.

A bántalmazás következtében két sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az I. r. vádlott cselekménye több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megállapítására alkalmas, a többi vádlottal szemben az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. A bíróság folytatja a tárgyalást.