Hiába akart, nem mehet börtönbe

Az éjszaka tartogat meglepetéseket

Másodfokon felmentették az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság vádlottját. Az elsőfokú bíróság által korábban felmentett B. Róbert ügyében már az első tárgyalási napon ítéletet hoztak.

hirdetés

Továbbra sem tudni, ki ölte meg a taxist 1995-ben, ugyanis felmentették azt a vádlottat, aki feladta magát. Az ítélet jogerős, ugyanis nem találtak elegendő bizonyítékot.

Korábban írtuk:

Gál Csilla taxisofőrt 1995. december 1-jén több késszúrással sebesítette meg támadója Pécsen. A vérző nőre egy orvos házaspár talált rá az Abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a taxis még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a taxisofőr meghalt.

A nyomozás nem vezetett eredményre. Másfél évtized elteltével B. Róbert jelentkezett a rendőrségen azzal, hogy ő a gyilkos.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat ellene, a Pécsi Törvényszék idén áprilisban azonban felmentette a férfit, mert a rendelkezésre álló adatok alapján nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy ő követte el a bűncselekményt.