Frissült a trafik térkép

Annak ellenére, hogy egy hónap múlva már csak náluk lehet dohányt venni, nem túl bőbeszédűek a pécsi trafik nyertesek. Ezért csak nagyjából sikerült kiderítenünk, hol lehet majd dohányáruhoz jutni júliustól Pécsett. Aki tud még új trafikról, küldje el nekünk a címet és feltesszük a térképre.

hirdetés

Pécsett mintegy 29 pályázó nyert jogot arra, hogy dohánytermékeket áruljon, ők 79 üzletet nyithatnak majd. Egyelőre azonban nem igen beszédesek a nyertesek, bár akadtak jó néhányan az új trafikosok közül, akik elárulták, merre lesz az üzletük. A többség azért nem mond semmit, mert hatósági (helyszín)egyeztetés előtt állnak, és nem tudják, hogy megkapják-e a hozzájárulást ahhoz, hogy a kiszemelt ingatlanban indítsák be üzletüket. Mások pedig még keresik a megfelelő helyet.

Egyelőre úgy néz ki, döntő többségük a belvárosban akar trafikot nyitni, szóval nem tudni, mi lesz a külső városrészekkel. A jogszabály egyébként a területi elosztást nem is szabályozza, így elvileg akár az is előfordulhat, hogy mind a 79 dohánybolt 2 kilométeres körön belül lesz a városban.

Sem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt., sem az adott szaktárca, sem pedig a helyi Széchenyi Programiroda (ahol a koncessziós szerződéseket kellett aláírniuk a nyerteseknek) nem adott érdemi tájékoztatást arról, Pécsett pontosan hol is lesznek majd az üzletek. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője, Légrádi Petra is csak annyit mondott, a megyei adatok alapján a koncessziós pályázat nyerteseinek több mint 95 százaléka aláírta már a szerződését, a helyszínekre vonatkozóan az adatok feldolgozása folyamatban van.

Lapunknak ennek ellenére nagyjából sikerült összegyűjtenie azokat a helyeket, ahol biztosan trafikok nyílnak Pécsett. Bár igyekszünk nyitott szemmel járni a városban, biztosan van olyan utca, ahol nem szúrtuk ki a trafik-reklámokat. Ha tud olyan pécsi utcáról, térről, dűlőről, ahol dohánybolt lesz, küldje be nekünk ennek címét az infoKUKACpecsmaPONThu email címre és feltesszük a térképre.


pécsi trafikok nagyobb térképen való megjelenítése