Megvan az elhagyott Jaguar tulajdonosa

Egyelőre továbbra is várja sorsát az a német rendszámú Jaguar, amely mintegy három éve áll a Nádor Szálló alatti mélygarázsban. Lapunk értesítette a német hatóságokat is a problémáról, ám ők bűncselekmény hiányában nem fognak intézkedni. A hotel jogi útra terelte az ügyet.

hirdetés

Mint arról korábban lapunk, s a Pécs TV elsőként számolt be, 2008-ban parkoltak le egy német rendszámú autót a Nádor Szálló épülete alatt lévő mélygarázsban. A luxuskategóriás Jaguar gazdája vagy az autó használója azóta nem jelentkezett a többmilliós kocsiért. Mint megírtuk, a férfi kijelentkezett a szállodából, az autót pedig magára hagyta. A hotel vezetői azóta sem tudnak semmit a férfiról, azonban a felhalmozódott parkolási díj már több lett, mint az autó ára.

Munkatársunk az eset napvilágra kerülése után vette fel a kapcsolatot a német hatóságokkal, hátha az ottani rendőrség érdeklődését felkelti az ügy, s megoldódhat a probléma. Ursula Zetzmann az országos rendőr-főkapitányság képviseletében azt írta, hogy kérdéseinket továbbították a Baden-Württembergi Belügyminisztériumnak, s kérték a stuttgarti regonális tanács országos rendőr-igazgatóságát, hogy keressék meg a jármű tulajdonosát. Jelezték: adott esetben ez a szerv majd felveszi a kapcsolatot a pécsi szállodával.

Mint kiderült, az autó tulajdonosa Pécs testvérvárosából, Fellbachból való. Ezt már Klaus Speidel, a fellbachi rendőrség egyik csoportvezetője írta levelében. Mint jelezte, áttekintették a járműnyilvántartást, és sikerült is felvenniük a kapcsolatot a jármű tulajdonosával, ám a német adatvédelmi jogszabályok miatt bővebb felvilágosítást nem adott fellbachi rendőrség, csak annyit közöltek, hogy az ügyben nem állapítható meg bűncselekmény, s ennek hiányában pedig nem tudnak intézkedni. Megjegyezte: polgárjogi ügyről van szó, ők rendőrségként nem indítanak eljárást.

Danka András, a Palatinus Hotels pécsi szállodáinak igazgatója telefonon először azt mondta lapunknak, hogy nem szeretne semmit mondani a téma kapcsán. Később azonban elárulta, hogy folyamatban van az ügy, s „nem csak tétlenül áll ott az autó”; már megtették a szükséges lépéseket a probléma rendezése érdekében. Arra a kérdésünkre, hogy jogi vagy rendőrségi eljárás van folyamatban, határozottan kijelentette, hogy jogi ügyről van szó.

Korábban Martin Zoltán jogász a Pécs TV-nek azt mondta, hosszas, akár évekig is eltartó jogi ügylet folyhat le, mire megoldódik a probléma.