Játék közben fulladt meg a kisfiú

A Mohácsi Járási Ügyészség vádat emelt egy sombereki mezőgazdasági vállalkozó és alkalmi munkása ellen, akiknek mulasztása következtében meghalt egy 9 éves kisfiú, egy 10 és egy 11 éves fiú élete pedig közvetlen veszélybe került.

hirdetés

A gyerekek tavaly november 3-án délután mentek a sombereki vállalkozó telephelyére játszani, ahol bemásztak a terményszárítóban 5-6 méter magasra felhalmozott kukoricahalomhoz. Játék közben az egyik kisfiú felmászott a halom tetejére, azonban abban elsüllyedt és megfulladt.

A baleset időpontjában mindkét vádlott a telephelyen tartózkodott, és tudott arról, hogy a tárolónál gyerekek játszanak, azonban ezt megengedték, a gyerekeket nem küldték el.

Az ügyben kirendelt szakértők megállapítása szerint mindkét férfi számos foglalkozási szabályt és előírást szegett meg, ami közvetlen ok-okozati összefüggésben van azzal, hogy az egyik kisfiú meghalt, a másik kettő élete-testi épsége pedig közvetlen veszélybe került.

A vádlottak cselekménye halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének minősül, melynek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.