Jó idő lesz a hétvégén

Pénteken általában sok napsütésre számíthatunk, azonban a keleti országrészben helyenként több lesz a felhő, de csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél napközben keleten megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban nagyrészt 7, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 29 fok között várható.

hirdetés

Szombaton az ország legnagyobb részén többnyire derült lesz az ég, északkeleten, keleten lehet kevés felhő, de csapadék ott sem várható. A változó irányú szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan derült, száraz idő várható. A Kisalföldön néhol megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt, változó irányú lesz a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Hétfőn a kevés fátyolfelhő mellett napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 33 és 36 fok között alakul.

Kedden nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, hosszabb napos időszakok délkeleten lehetnek. Több helyen valószínű zápor, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 32 fok között alakul, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.