Jobb lesz a komlói kicsiknek

Komló mind a hét óvodáját és a bölcsődéjét érintő, 120 millió forintos fejlesztési program indult a napokban – közölte a mecseki város önkormányzata az MTI-vel.

hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projektről azt írták: kül- és beltéri képességfejlesztő játékokat, sporteszközöket és kerti bútorokat kapnak az intézmények, valamint új kerítések, támfalak és párakapuk is épülnek.

A Tompa Mihály úti központi óvodában újra cserélik a teljes villamos hálózatot a vezetékekkel, a kapcsolókkal és a csatlakozókkal együtt. A szilvási óvodában szintén a villamos hálózat felújítását tervezik, emellett várhatóan még az idén nyáron modernizálják és akadálymentesítik a melegítőkonyhákat. A körtvélyesi óvoda gumiborítású sportpályát, a bölcsőde és a kökönyösi óvoda pedig új, a korábbinál megbízhatóbb vízelvezetést kap.

A 2018 októberéig tartó kivitelezési munkáknak kisebb részben a szünetekben, nagyrészt pedig a következő tanévet követően tudnak nekiállni a közbeszerzéseken nyertes cégek – idézték a közleményben Polics József (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki azt is megjegyezte: a megnövekedő gyermeklétszám miatt szükség is lesz a korszerűbb helyiségekre.