A Jobbik elszámoltatna és nem kér bocsánatot

A pécsi jobbikosok szinte tényként beszéltek arról, hogy már megnyerték a 2018-as választást. Nem kérnek bocsánatot azoktól a nyugdíjasoktól, akikről Vona Gábor azt írta, hogy a nyugdíjasok “szájából szennyvíz folyik” – jelentették ki a hétfői sajtótájékoztatón. 

hirdetés

Fogarasi Gábor pécsi önkormányzati képviselő, a párt országgyűlési képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, a Fidesznek sokkal gyorsabban sikerült csődközeli helyzetbe juttatnia a várost, mint a szocialistáknak.

– Vicc a köbön az az irányító testület, amit önimádatuktól megrészegülve hoztak létre pécsi fideszes képviselők, ami jogi nonszensz is – mondta, megismételve a pénteken kiadott jobbikos közleményt. – Azok a tagjai, akik azért felelősek, hogy most ide jutott a város: Csizi Péter alpolgármester, Hoppál Péter pedig frakcióvezető volt korábban a városi közgyűlésben. Most egyetlen helyes megoldás van, méghozzá a testület feloszlatása. 2018-ban a múltat a Jobbik fogja lezárni azzal, hogy a képviselőt és bűntársait elszámoltatja.

Gyimesi Gábor, a Jobbik városházi képviselője hozzátette: a Jobbik is szeretett volna egy tanácsadó testületet létrehozni, aminek pécsi közgazdászok és vállalkozók lettek volna tagjai. Mint mondta, lesznek javaslataik a csütörtöki közgyűlésen a város adókoncepciójához és a város gazdaságának rendbetételére.

A képviselő kiemelte azt is, hogy fő problémaként azt látja, minden kormány tönkreteszi az önkormányzatokat, a kötelező feladatokat kiosztja, de pénzt alig rendel hozzá, éppen ezért “2018-ban, a Jobbik győzelme után” az önkormányzatok finanszírozását meg kell változtatni.

Újságírói kérdésre, hogy mit szólnak a Vona Gábor pártelnök által írt sorokhoz, miszerint a nyugdíjasok “szájából szennyvíz folyik”, “szemükben gyűlölet lobog” és hogy az idősek “trágárul ordibálnak és hörgik fel a XX. század minden traumáját”, azt mondták, hogy ezeket a mondatokat kiragadták szövegkörnyezetükből és kiforgatták.

Gyimesi szerint Csizi Péter országgyűlési képviselőnek és Orbán Viktornak kellene bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól azért, mert az unokáik több ezer kilométerre vannak tőlük, Vona Gábornak nincs miért elnézést kérnie.

Csizi Péter hétfőn felszólította Vona Gábort, kérjen bocsánatot a 3 millió magyar, ezen belül a több mint 28 ezer pécsi nyugdíjastól. A pécsi képviselő akkor kiemelte: ha ezt a Jobbik elnöke nem teszi meg, tegye meg helyette a Jobbik pécsi vezetősége, Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor helyi képviselők.