Jobbik: helyi pénzt vezetnének be

Szőcs Norbert, a Jobbik megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót hétfőn délután a párt megyei programjáról és listájáról. A 17 pontos programcsomagról az elnök mellett Vida Dezső megyei alelnök, a párt siklósi szervezetének elnöke és Bayerné Andrics Aliz is beszélt. Szőcs, Vida és Bayerné állnak egyébként a Jobbik megyei listájának élén.

hirdetés

Szőcs Norbert kezdésként elemezte a megyei önkormányzat előző ciklusban nyújtott teljesítményét, leszögezve, érdemi munka csak az első két évben történt, ám utána már semmilyen lényeges döntéshozatal nem folyt.

Kiemelte, hogy Baranyában mindenképpen bevezetnék a helyi pénzt, ami a liberális felfogással ellentétben nem növelné az inflációt.

– Első körben ötmilliárd forintot, majd később összességében 25-27 milliárd forintot pumpálnánk a megye gazdaságába – közölte a politikus.

Szőcs Norbert a Pécs környéki erdők védelmét, a megyei közúthálózat fejlesztését, az egészségügyi ellátás színvonalának fejlesztését és a határon túli magyarsággal való gazdasági, kulturális és politikai együttműködésé erősítését emelte még ki célkitűzésként.

Vida Dezső a családi vállalkozások, helyi piacok, termelői kisüzemek létrehozásának fontosságát hangsúlyozta, emellett a közmunkaprogram átalakításáról, egy védelmi kerekasztal létrehozásának szükségességéről is szólt, amely a gazdák érdekeit helyezné előtérbe. Mindezek mellett a magyarságtudat erősítését is kiemelten fontos tartja, ezt iskolákban és különböző kulturális rendezvényeken próbálnák főleg a fiatalok számára erősíteni.

Bayerné Andrics Aliz a turizmusban rejlő lehetőségek kiaknázását sürgette, valamint elérendő célnak nevezte a közbiztonság javítását – elsősorban a polgárőrséggel való szorosabb együttműködés kialakítása révén.