Jobbik: még több családi kedvezmény

A Jobbik helyesnek tartja a kétgyermekes családok adókedvezményének növelését, de további intézkedéseket is vár – írja az MTI

hirdetés

Novák Előd, az ellenzéki párt alelnöke vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleményében üdvözölte a kétgyermekesek családi kedvezményének tervezett megduplázását, s emlékeztetett, hogy a Jobbik korábban már kezdeményezte ezt a lépést. Ugyanakkor jelezte azt is, hogy megkésettnek tartják az intézkedést, mert az elmúlt időszakban fokozottabb anyagi ösztönzés híján, egzisztenciális félelemből meg nem született gyermekek hiánya szerinte az ország amúgy is súlyos demográfiai válságát tovább mélyítette.

A jobbikos politikus értékelése szerint az évi 55-60 milliárd forintra becsült összeggel a Fidesz-kormány eddig megkárosította a kétgyermekes családokat.

Novák Előd arról is beszámolt: kezdeményezik a negyedik gyermek utáni adókedvezmény gyermekenkénti összegének emelését. Emellett szükségesnek tartják, hogy egyebek mellett a tömegközlekedés, táboroztatás, közétkeztetés esetén a második gyermektől járjon támogatás. A párt továbbra is szorgalmazza azt, hogy a gyermekneveléshez szükséges termékek áfáját csökkentsék 5 százalékra.