Pécs-SUEZ 4:1 – jogszerű volt a felmondás

Sajtóközlemény: “A SUEZ öt pontban támadta meg a magyarországi Választott Bíróság jogerős ítéletét, mely szerint a szerződés felmondása jogszerű volt. A Tolna Megyei Bíróság az öt pontból négyet elutasított, egynek helyt adott.

Számunkra a legfontosabb, hogy a Tolna Megyei Bíróság is megerősítette, hogy Pécs 2009 őszén jogszerűen mondta fel a szindikátusi szerződését a SUEZ-zel és helyezte biztonságba a pécsieket megillető víziközmű vagyont.

Sajnálatos azonban, hogy a Választott Bíróság, amely a jogerős ítéletet meghozta, apró eljárási hibát vétett, amikor az ítélet meghozatala előtt a két peres féltől egy-egy formai nyilatkozatot nem szerzett be. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért sajnálattal vette tudomásul a Tolna Megyei Bíróság elsőfokú döntését, amely szerint új eljárásra kötelezte a Választott Bíróságot.

Ugyanakkor a helyzetet mégis megnyugtatónak tartjuk, hiszen a szerződésbontás jogszerűségéhez kétség sem fér – ezt a megyei bíróság is megerősítette.

Bízunk abban, hogy az új Választott Bíróság minél előbb végleg pontot tesz az ügyre és a korábban meghozott tartalommal, immár végérvényesen mondhatja ki: Pécs városa a pécsiek érdekében jogszerűen járt el!

Polgármesteri Kabinetiroda
Pécs, 2011-02-09″