Jól vizsgáztak a pécsi mentőkutyák

Okos és ügyes kutyák!

Jászberényben október 14-16. között több ország közel 70 mentőkutyás párosa mérte össze tudását a Nemzetközi Mentőkutya Vizsga és Verseny programjain. A Pécsi Mentőkutyás Egyesületből, Görgey Évi Ginger nevű 14 hónapos Golden retrieverével és Kiss Csaba Tóbiás nevű Border collie kutyájával vettek részt vizsgán, és sikeresen teljesítették! Így most már ők is hivatalosan csatlakoztak a mentőkutyák köréhez.

hirdetés

A három napon át tartó szintfelmérőn osztrák, szlovák és magyar mentőcsapatok képviselői teljesítették a rom- és területkutató feladatokat, valamint az ehhez kapcsolódó engedelmességi gyakorlatokat. A szintet teljesítő kutyák alap-, közép- és felsőfokú mentőkutya vizsga teljesítéséről kaptak igazolást.

Okos és ügyes kutyák!
Okos és ügyes kutyák!

A sikeres vizsga jelenti a mentőkutyák belföldi, vagy akár külföldön előforduló vészhelyzet esetén a bevethetőséget. A vizsga két részből állt, egyik részében a kutya engedelmességét, irányíthatóságát ellenőrzik, A másik része a keresés, a területkutató kutyák erdős, bokros terepen keresnek eltűnt személyeket, a romkutatók pedig egy katasztrófahelyzetet szimuláló, romos területen kutatnak élő emberek után.

A Pécsi Mentőkutyás Egyesületből, Görgey Évi Ginger nevű 14 hónapos Golden retrieverével és Kiss Csaba Tóbiás nevű Border collie kutyájával vettek részt vizsgán, és sikeresen teljesítették! Így most már ők is hivatalosan csatlakoztak a mentőkutyák köréhez. Pécsi Mentőkutyás Egyesületnek most már a Jon nevű Labradorral együtt három olyan kutyája van, aki rendelkezik Nemzetközi Mentőkutya vizsgával. A csapathoz tartozik még Csapó Gábor kópé nevű 12 hónapos képzés alatt lévő Mudi mix kutyájával, illetve a Kneif Róbert segéd vezető.