Jön a Hungast Mikulás

Mikulás-napi ajándékot oszt a pécsi közétkeztetést végző cég. A hátrányos helyzetű gyermekeken akarnak ezzel segíteni az ünnepek közeledtével.

hirdetés

A Hungast Dél-Magyarország Kft. idén ősztől látja el a pécsi iskolásokat, óvodásokat ebéddel, uzsonnával, elemózsiával. A társaságot ugyan az elmúlt hónapokban több támadás is érte, ám ez nem szegte kedvét a cég vezetésének, ezért a társadalmi szerepvállalásból is szeretnék kivenni a részüket.

A cég a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen, Mikulás napja alkalmából tizenkét családnak ad ajándékot.

A projekt menedzsere, Páger Zsolt elmondta: a gyermekmentő szolgálat által jelzett, nehéz sorsú családoknak szeretnének segíteni a tartós élelmiszereket, valamint olyan termékeket is tartalmazó csomaggal, amelyet nem engedhetnek meg maguknak a jövedelmi viszonyaik miatt.

A csomagban – többek között – banán, szaloncukor, olajos hal, rizs, liszt, étolaj, tej, cukor és babkonzerv is lesz.

A családok között van olyan, ahol több mint tíz gyermeket nevel egyedül az édesanya, és mindegyikük jó tanuló. Akad szintén egyedül dolgozó anyuka is, akinek négy gyermeke van, az egyik szülő pedig a hétvégi bevásárlást sem tudja mindig megoldani, a munkahelyétől kapott szükséglakásban élnek. Kap ajándékot olyan kétgyermekes család is, ahol ugyan dolgozik az anyuka, de az édesapának nincs állandó munkahelye, miközben rengeteg a hitelük.

A cég eddig is együtt dolgozott a szolgálattal, de a jövőben szeretnék még tovább erősíteni az ilyen karitatív akciókat. A társaság elképzelései között szerepel az is, hogy a jövőben ingyen ebédet biztosítsanak a hátrányos helyzetben lévő gyermekeknek.