Jön a négynapos lazulás húsvétkor!

A parlament a Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára, 98% többséggel szavazta meg a négy napos húsvéti szünetet! Mostantól Magyarországon munkaszüneti nap a nagypéntek. 

hirdetés

Idén április 14-től négynapos munkaszüneti ünneppé válik a húsvét!

A parlament 163 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett támogatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere és Varga Mihály nemzetgazdasági tárcavezető erről szóló egyéni képviselői indítványát. Két független képviselő, Fodor Gábor (Liberálisok) és Szabó Szabolcs (Együtt) tartózkodott. Azt nem tudni, hogy nekik mi volt a bajuk a pénteki munkaszünettel, a Parlament honlapja szerint mindenesetre nekik amúgy sem kellett volna bemenni a munkahelyükre, mert “a pénteki nap a képviselők választókerületi és más közéleti feladatainak ellátására szolgál”.

A Ház a munka törvénykönyve mellett további négy jog szabályban rögzítette az új munkaszüneti napot, amellyel Magyarországon tizenegy olyan munkaszüneti nap lett, amelyek hétköznapra esnek, illetve eshetnek: január 1-je, március 15-e, nagypéntek, húsvéthétfő, május 1., pünkösdhétfő, augusztus 20-a, október 23., november 1-je, december 25-e és 26-a.