Jön! Jön! Jön a vihar és az enyhülés!

Kicsit nehezen hihető a pécsi sivatagi hőségből, de vasárnap reggel Vas és Győr-Moson-Sopron megyében már csak 22 Celsius-fokot mutattak a hőmérők. Szombathelyen pedig hét milliméternyi eső is esett. Pécsett még tart a hőség!

hirdetés

Vas megyében, a kora reggeli órákban átvonult egy zivatarzóna, amiből eső is esett. Méghozzá 7 milliméter. Pécsett? Még mindig tart a forróság. No, de meddig?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábbi tájékoztatása szerint vasárnap megkezdődik az enyhülés, a Dunántúl északnyugati felén és az Északi-középhegységben. Itt már 25, 27 fok alá is csökkenhet a napi középhőmérséklet.

Napközben előbb főként északon és az Alföldön, majd estétől délnyugat, nyugat felől már egyre többfelé várhatók zivatarok. Késő délutántól heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek környezetében felhőszakadás, jégeső és 80 kilométer/órát meghaladó széllökés is előfordulhat.

Győr-Moson-Sopron megye kivételével az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki mind a heves zivatarok, mind a felhőszakadás miatt.

És hogy mi lesz jövő héten?

Hétfőn 25 fok és sok felhő, de keddtől elkezdődik egy újabb felmelegedés, ami csütörtökön tetőzhet 35 fokkal. Augusztus 20-ra még nem nagyon merünk kánikulát ígérni, de a 30-31 fok benne van a pakliban.