Jönnek a németek Pécsre

Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedik a német parlament turisztikai bizottságának hatfős delegációja október 7-10. között – közölte a Magyar Turizmus Zrt. hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

A német parlament turisztikai bizottságának delegációját Klaus Brähmig elnök vezeti.
A küldöttség hétfőn ellátogatott a Parlamentbe, ahol elsőként Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára fogadta őket, majd megbeszéléseket folytattak az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottságának tagjaival.

Ezt követően Csomós Miklóssal, Budapest oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettesével, valamint az általa vezetett fővárosi delegációval találkoztak. Délután a német-magyar képviselőcsoport tagjaival folytatták a tárgyalásokat.
Programjukban budapesti turisztikai célpontok megtekintése is szerepel, így a Magyar Szecesszió Háza, a Szent István Bazilika, az Andrássy út, az Operaház, a Hősök tere és a Széchenyi Fürdő.

A tanulmányút hátralévő két napján Domonyvölgy, Villány, Pécs nevezetességeit keresik fel. Közleményében a Magyar Turizmus Zrt. kiemeli: a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) adatai szerint Németország a világ legjelentősebb turisztikai küldőországa a turisztikai kiadások alapján, Magyarország legfőbb beutaztató partnere.

A Központi Statisztikai Hivatal idei első féléves előzetes adatai szerint a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken regisztrált külföldi vendégéjszakák számában több mint 337 ezres növekedés volt tapasztalható 2011 első hat hónapjához viszonyítva, ehhez a pozitívumhoz nagyban hozzájárult a német vendégéjszakák számának 4,8 százalékos növekedése.

A magasabb szálláshely-kategóriát képviselő szállodákban még jelentősebb mértékben, 7,1 százalékkal emelkedett a német vendégéjszakák száma 2012 első félévében – emelte ki közleményében a Magyar Turizmus Zrt.