Jótékonyság: mosó- és mosogatógép ajándékba

Mosó- és mosogatógépet kapott ajándékba az egyik nagy tisztítószergyártó cégtől a pécsi György-telepen a Máltai Szeretetszolgálat közösségi tere. A Tiszta Gondoskodás jótékonysági akció célja, hogy a rászorulók házimunkáját megkönnyítse, ezáltal több idejük maradjon a gyermekeikre.

hirdetés

A Máltai Szeretetszolgálat 4 éve indította el György-telepen a Jelenlét Programot. Tavaly óta a Pécsi Önkormányzat által biztosított négylakásos, felújított sorházban dolgoznak. Ebben a közösségi térben Baba-mama klubot, filmklubot, közösségi rendezvényeket szerveznek, és itt mosási lehetőséget is biztosítanak a rászorulók számára. A közösségi ház egy tisztítószergyártó adományaként mosó- és mosogatógépet kapott. Itt várják György-telepről és a Hősök tere környékéről a hozzájuk fordulókat.

A felújított közösségi tér ünnepélyes megnyitójára és a háztartási gépek ünnepélyes átadására november 7-én, hétfőn került sor, amely keretében Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület elnöke felszentelte a program új helyszínét.