Jótékonysági butik nyílt a Király utcában

Duplán jól jár, aki Pécs első jótékonysági butikjába látogat: egyrészt olcsón tehet szert jó minőségű ruhaneműkre, dísztárgyakra, játékokra, másrészt az ellenérték felét a Dóri Háznak, azaz Magyarország első gyermekhospice házának a működtetésére fordítja az üzemeltető Szemem Fénye Alapítvány.

hirdetés

GALÉRIA KLIKK IDE!

Charity shopnak, azaz jótékonysági boltoknak hívják azokat az üzleteket, amelyekben a bevételből származó profitot teljes egészében jó ügyek véghezvitelére fordítják. Az Angliában hatvanéves hagyományokkal bíró elképzelés Pécsett is folytatódik csütörtöktől, hiszen a Szemem Fénye Alapítván minap megnyitott butikja is az eredeti céloknak megfelelően kereskedik a Király utca 49. alatt.

A modern pécsi butikban kéthetente cserélődik az első osztályú adományokból álló, gyermek- és felnőtt ruhákat, dísztárgyakat, könyveket, játékokat tartalmazó árukínálat. Az értékesítésből származó profitot az alapítvány a Dóri Háznak, hazánk egyetlen gyermekhospice házának a működtetésére fordítja. Az árukészletet javarészt lakossági felajánlások adják, ezért az alapítvány folyamatos jelleggel várja telephelyén (Rácvárosi u. 37., tel.: 72/526-658) a megkímélt, jó minőségű ruhákat és játékokat – mondta lapunknak Gyura Barbara elnök.

Nagy Csaba alpolgármester a megnyitón hangsúlyozta: az alapítvány már bizonyított jószolgálatból. Reméli, hogy ezután sok pécsi tér be az üzletbe, s vásárlásával segíti az alapítvány működését.

Gyura Barbara a pénzügyi részletekkel kapcsolatban elmondta: napi 40-50 ezer forintos bevételre számítanak, s a pénz fele kerülhet az alapítvány számlájára.