Jövő héten enyhül a kánikula

A jövő héten többször is lehetnek záporok, zivatarok, és némileg enyhül a kánikula, de továbbra is marad a nyárias (30 Celsius-fok körüli), meleg idő – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

hirdetés

Hétfőn eleinte napos idő lesz. Délutántól főleg a Dunától keletre több helyen, majd estétől délnyugaton elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. A Dunántúlon sokfelé megélénkül, a Kisalföldön helyenként megerősödik a szél. Hétfőn a zivatarokat viharos széllökések is kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet várhatóan 17-22, a legmagasabb hőmérséklet 30-35 fok lesz.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Ismétlődő eső, zápor, zivatar várható. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Helyenként megélénkül, zivatarban meg is erősödhet a szél. A minimumhőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 23 és 28 fok között alakulnak.
Szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek, de nagyrészt erősen felhős idő, ismétlődő eső, zápor, zivatar várható. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, néhol megerősödik a szél is. Hajnalban 15-20 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik fel a levegő.

Csütörtökön többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb 25-30 fok lesz.
Pénteken és szombaton szórványosan valószínű zápor, zivatar, a hajnali órákban 14-19 fok valószínű. Pénteken 26-31, szombaton 27-32 fokig melegszik a levegő.

Elszórtan vasárnap is lehetnek záporok, zivatarok. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb 27 és 32 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.