Jövő héten is várják a véradókat

A Pécsi Regionális Vérellátó Központ a jövő héten, június 8-a és 14-e között is várja a véradókat a Pacsirta utcában.

Helyszín: Pécsi Regionális Vérellátó Központ, Pécs, Pacsirta u. 3.
Telefon: +36 72 215 634 vagy +36 72 211 920

Véradási időpontok:
Hétfő, csütörtök: 8:00 – 17:00
Kedd, szerda péntek: 8:00 – 15:00

A vérellátó megközelíthető a 30, 30Y, 130, 103, 109E, 55 járatokkal. Véradóknak ingyenes parkolási lehetőség az intézmény udvarában.

Fontos tudni: véradásra jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, de még nincs 65 (első véradók esetén a felső korhatár 60 év), testsúlya eléri az 50 kg-ot és egészségesnek érzi magát. Véradáshoz hozza magával a személyazonosító igazolványát, lakcím és TB- kártyáját.

Megújult az Országos Vérellátó Szolgálat honlapja is.

A portál kialakításakor az volt a cél, hogy a mai kor színvonalának megfelelő, felhasználóbarát, informatív oldal jöjjön létre.

A véradók és az érdeklődők igényeinek megfelelően kialakított honlap számos új tartalommal bővült ki. A látogatók egyebek között végigkövethetik a vér útját a véradástól egészen a vérkészítmények felhasználásáig. Mindezt nemcsak szöveges tartalomként tették elérhetővé, hanem videó formájában is, a Vér útja kisfilm-sorozatunk 5 részén keresztül. Megújult az oldalon a véradási helyszínkereső alkalmazás, ezzel is segítve a véradókat, hogy még könnyebben megtalálják a számukra legmegfelelőbb véradási helyszínt és időpontot. Új struktúrában és számos friss tartalommal kiegészülve érhetőek el a honlapon a hazai szervdonációkkal, transzplantációs várólistákkal és az őssejt-donációval kapcsolatos információk is.

A honlap véleményküldési funkcióval is bővült, ezen keresztül várják a látogatók visszajelzését, hogy folyamatosan lehessen fejleszteni az oldalt a felhasználói igényeknek megfelelően.

Hirdetés