Jövőre is lesz Pécs Expo

A két szervező saját kezével takarította ki hétfőn az Expo Centert, miután levonult közel 150 kiállítójuk a hat év után ismét megrendezett Pécs Expóról. Azt várják, hogy a 2013-as rendezvényen is telt ház lesz.

hirdetés

A két pécsi vállalkozó, Bognár Szilárd és Szabó Ervin nagyot álmodott: a válság közepén, egy évek óta tetszhalott rendezvényt akart feltámasztani. Mint azt lapunknak a rendezvény után elmondták, olyan nagy sikere volt az újraindított Pécs Expónak, hogy a kiállítók 98 százaléka már most leszögezte: jövőre is eljön, de már új jelentkezők is vannak.

– A cégek totálisan meg voltak elégedve a szervezéssel – mondta Szabó Ervin, hozzátéve: a négynapos rendezvényre közel 8000 jegyet adtak el, de a bemutatkozó cégeknek is adtak tiszteletjegyet, az önkormányzatoktól is érkeztek, a gyerekektől pedig nem kértek belépőt.

– Sajnos a szombatra tervezett Irigy Hónaljmirigy koncert elmaradt a hatalmas vihar miatt, de volt szépségkirálynő-választás is csodaszép hölgyekkel, és négy vásári díjat is átadtunk – tette hozzá.

Ahogy a szervezőpáros fogalmazott, mindennel együtt nullszaldós lett a rendezvény, de nem is a profit volt a cél, hanem megmutatni, van létjogosultsága egy ilyen vásárnak.

– Elindultunk, 2013-ban pedig megszervezzük újra – tette hozzá Bognár Szilárd, aki megemlítette: volt olyan cég, amely első ízben ezen a vásáron mutatkozott be. Az Expo Center is kitűnő otthona volt az Expónak, bár megjegyezte azt is, hogy a sátortető és a nyitott ajtók miatt kicsit meleg volt az épületben. Szerinte a komplexum szomszédságában egy, a vásárra érkezőket kiszolgáló, nem túl drága szolgáltatást nyújtó szálló építése is fontos lenne a minél jobb lebonyolítás érdekében.

A már üres épületben hétfőn délután csak ők ketten pakoltak, szedték össze a standok helyét, a közlekedő utakat jelölő ragasztószalagokat. Azt mondták, ha kell, fehér öltönyben díjat adnak át, ha kell, szervezkednek, ha kell, takarítanak. Szerintük csak így lehet előrelépni.