Jubilál a pécsi Serra közösség

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli a papi és szerzetesi hivatásokért imádkozók első magyarországi klubja, a pécsi bazilika Serra közössége.

hirdetés

Az imádság, különösen a másokért való könyörgés fontosságára hívták fel a keresztények figyelmét az évfordulón. Húsz éve alakult Pécsett a Serra közösség. 1713. november 24-én született boldog Juniperro Serra misszionárius, a papi és szerzetesi hivatások lelkiségének névadója.

A magyar Serra mozgalom megszervezése 1991-ben kezdődött, az olasz Páduai Serra Klub közvetítésével és szponzorálásával. Magyarországon először Pécsett jelent meg a mozgalom a székesegyház plébániáján, az alapító okiratot 1992. szeptember 27-én írták alá a Serra International chicagói központjában.

2003-ban három magyar egyházmegyében (pécsi, Szeged-csanádi, Debrecen-nyíregyházi) alakult klub. Határainkon túl pedig 1998-ban magyarországi közvetítéssel a Gyulafehérvári Egyházmegyében is megalakultak a csoportok. A magyar klubokat szoros testvéri kapcsolat fűzi az erdélyi, a horvát és a szlovén terület klubjaihoz.

Az évforduló alkalmából a pécsi bazilika Coprus Christi-kápolnájában tartott szentmisén elhangzott: a másokért való imádkozás egyben az önnevelés eszköze is.

A szentmisét követően a Kocsis László teremben folytatódott az ünneplés az elmúlt évtizedek felidézésével.