Juhász a Kőhegyi-ügyről: meg kellene szólalni

A Szociáldemokraták megdöbbenéssel figyelik az elmúlt napok helyi médiaeseményeit arról, hogy lehet, a „Simon-ügyhöz” hasonló esetre bukkantak Pécsett. Juhász István megyei elnök szerint az emberek elvárják, hogy érdemi információkat kapjanak.

hirdetés

Mint az Juhász lapunkhoz eljuttatott közleményében jelzi, a politikai kampány része lett napjaink Magyarországában az, hogy valós és valótlan hírek, információk jutnak el a választópolgárokhoz, mivel a negatív kommunikációnak igen erős a hatása.

Juhász István2

– Nem értjük, hogy amennyiben a Pécsi MSZP szervezetének, illetve egyik vezetőségi tagjának, Kőhegyi Istvánnak a megjelent hírekhez nincs köze, valamint törvénysértéssel szerzett információk kerültek a köztudatba, miért nem szólalnak meg? A baloldali szervezetek politikusai, az ellenzék, s a szavazópolgárok elvárják a hiteles tájékoztatást, a cáfolatot, hiszen szótlanul nem lehet elmenni ilyen súlyos vádak, állítások mellett – jelenti ki Juhász.

Szerinte az is elképzelhető, hogy sem Kőhegyi Istvánnak, sem az MSZP helyi vezetőinek nincs mondanivalója az üggyel kapcsolatban. – Egy fokozott ritmusú, negatívumokkal teli választási kampányban a passzív hozzáállásnak is van üzenete, ezt mi tudomásul vesszük, ebben az esetben viszont azt mondjuk, van valós baloldali alternatíva a Szociáldemokraták személyében – tette hozzá Juhász.

Juhász megjegyezte: nem hisznek a vádakban, de a baloldalt még egyszer nem lehet lejáratni, mert az országnak békére, s hiteles politikusokra van szüksége. – Bár hallgatni arany, de azért a némaság is üzenetet hordoz – zárta közleményét.

Hirdetés