Juhász István kiszáll, nem indul az SzPV

Az MSZP volt városi elnöke, a néhai Toller László polgármester egykori bizalmasa eldöntötte: októberben biztosan nem indul el az önkormányzati választásokon. A Szövetség Pécs Városáért Egyesület (SZPV) városházi képviselője, elnökhelyettese szeretne feltöltődni.

hirdetés

Az SZPV-sek pénteken döntenek arról, hogy elindulnak-e az őszi voksolásokon,  az viszont már csütörtökön bizonyossá vált, hogy Juhász István nem lesz az egyesület jelöltje. A politikusról ismert, hogy 2009-ben keményen bírálta az MSZP helyi vezetését,  majd másik két ex-szocialistával együtt megalapította – hosszú ideig baloldali jelzővel is ellátott – szervezetet.

Juhász István lapunkkal közölte, a jelenlegi választási rendszer sem nekik, sem más, kisebb támogatottságú pártnak nem kedvez, ennek ellenére esélyt látott volna arra, hogy listavezetőként bekerüljön a városi közgyűlésbe, mégsem indul el.

A képviselő „visszavonulásának” okairól annyit mondott, hogy őt rengeteg támadás érte az elmúlt nyolc évben míg a testület tagja volt, s szeretné a történteket megemészteni, pihenni. Véleménye szerint emberi kapcsolatainak mindössze egy százaléka marad majd meg, a családja, s az igazi barátai, így velük kíván a jövőben több időt tölteni. Mint mondta, szeretne az autósporttal is foglalkozni, lehetőség szerint tehetséges fiatalokat menedzselni autóversenyeken.

Azt viszont még nem döntötte el, hogy végleg kiszáll-e a politikából, mondván nem tudja, hogy néhány év múlva mennyiben változik meg a közéleti tevékenységhez való hozzáállása.

Frissítve, 20:09

Információink szerint az SzPV nem indul el az önkormányzati választásokon. Tudomásunk szerint a szervezet a civil életben kíván tevékenykedni, s a  politikától – legalábbis időlegesen – távol maradnak.