Zárva lesznek a patikák is

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők, valamint a hivatalok is július 1-jén, kedden. Ünnepnapja lesz ugyanis az egészségügyi dolgozóknak és a köztisztviselőknek is. 

hirdetés

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közölte: kedden ügyeleti rend lesz az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is.

A gyógyszerellátást a legtöbb településen szintén ügyeleti rend szerint biztosíják. A patikák bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, az elérhetőséget és a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát – közölte az ÁNTSZ.

(A gyógyszertári ügyeletekről a www.antsz.hu/gyogyszerellatas/lakossagi_tajekoztatas/gyogyszertar_ugyeletek  címen lehet tájékozódni.)

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége közölte,  a tagvállalati gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, így a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátást. Ilyenek például bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

Zárva lesznek a hivatalok is kedden, miután a köztisztviselőknek is ünnepnapjuk lesz. Ügyeket intézni így szerdától lehet majd.