Jutalmak: homokot küldtek az MSZP-sek

Az MSZP pécsi elnöke, Nyőgéri Lajos homokkal teli vödröt küldött Páva Zsolt polgármesternek és Hoppál Péternek, a Fidesz pécsi elnökének. Az MSZP szerint Fidesz kettős beszédet folytat, míg a jobboldali párt szerint a szocialisták nem mondanak igazat.

hirdetés

Nyőgéri Lajos egy szerinte vicces megjegyzéssel indította a péntek délelőtti sajtótájékoztatót, amelyet annak kapcsán hívott össze, hogy a PécsMa.hu-n nyilvánosságra kerültek az elmúlt években kiosztott jutalmak összegei. Mint mondta, Páva Zsolt polgármester és Hoppál  Péter, a Fidesz pécsi elnöke úgy próbálják beállítani az ügyet, mintha a jutalomosztás az előző városvezetés ötlete lett volna.

Nyőgéri szerint 855 milliót költöttek 2009 és 2011 között a jutalmakra Pécsett, Nagy Csaba jelenlegi alpolgármester pedig  2,5 milliót vett fel. Bejelentette, hogy a 1990 és 1994 közötti időszakban Páva Zsolt által alpolgármesterként felvett, és 1994 és 1998 között Páva Zsolt által polgármesterként jóváhagyott jutalmakat is nyilvánosságra hozzák. Mindezek mellett Hegyi Ákos és Moór Eszter képviselők azon jutalmait is közzéteszik, melyeket még városházi alkalmazottként kaptak.

Az MSZP-sek szerint ne beszéljen moralitásról sem Páva Zsolt, sem Hoppál Péter, hiszen mindegyiküknek magasabb a fizetése, mint elődeiknek: a jelenlegi polgármester többet keres Tasnádi Péternél és Toller Lászlónál, Hoppál pedig az adóváltozás miatt tehet többet zsebre.

Hoppál Péter szerint a szocialisták megint nem mondanak igazat, hiszen Pécs polgármestere, 2009-ben összesen bruttó 34 millió forint értékben engedélyezett köztisztviselői jutalmat, egyúttal leállított mindenféle politikusi jutalmazást.

Hoppál elmondta, Nagy Csabának  – könyvelés-technikai hiba miatt – valóban történt jutalom átutalás három esetben, összesen 908.093 forint értékben, melyet bankszámlakivonatokkal bizonyíthatóan karitatív szervezeteknek utalt át, így a Vakok és Gyengénlátók Baranya Megyei Egyesületének.

2010-ben nettó 112 millió, idén pedig 29 millió forint köztisztviselői jutalmat fizettek ki Pécsett.

A városi elnök szerint köztisztviselői jutalmazáshoz nem minden esetben kellett polgármesteri ellenjegyzés, azt a jegyző saját hatáskörben is megtehette.

 

A Polgármesteri Kabinetiroda közleménye:

 

“A szocialisták megint nem mondanak igazat

Páva Zsolt polgármesterként 2009-ben összesen bruttó 34 millió forint értékben engedélyezett köztisztviselői jutalmat, egyúttal leállított mindenféle politikusi jutalmazást.

Sem ő, sem pedig az alpolgármesterek nem vettek fel jutalmat. Nagy Csabának – könyvelés-technikai hiba miatt – valóban történt jutalom átutalás három esetben, összesen 908.093 forint értékben, melyet bankszámlakivonatokkal bizonyíthatóan karitatív szervezeteknek utalt át.

Köztisztviselői jutalmazáshoz nem minden esetben kell(ett) polgármesteri ellenjegyzés, azt a jegyző saját hatáskörben is megtehette.

2010-ben nettó 112 millió, idén pedig 29 millió forint köztisztviselői jutalmat fizettek ki Pécsett.

Polgármesteri Kabinetiroda

Pécs, 2011-09-30

 

Az MSZP reagálása a kabinetiroda közleményére:

Páva Zsolt méltatlanná vált a város vezetésére

Nem először szembesülünk azzal, hogy Páva Zsolt és a Fidesz hazudik.
A mai napon, fizetett hirdetésben   a város pénzén   jelentette meg Páva Zsolt a jutalmakról szóló lista azon részét, amelyet hazug módon, a rá és a Fideszre vonatkozó részek kihagyásával szerkesztettek meg.
Ebben a pécsiek pénzén megjelentetett hirdetésben Páva Zsolt azt nyilatkozta:

2009-ben én minden jutalmat leállíttattam. Amikor szembesítettük a valósággal, akkor pár órával később pedig azt nyilatkozta:

1.  Nagy Csaba részére  – könyveléstechnikai hiba miatt – valóban történt jutalom átutalás három esetben, összesen 908.093 forint értékben, melyet bankszámlakivonatokkal bizonyíthatóan karitatív szervezeteknek utalt át. Ha el is hisszük a fenti érvelést, Nagy Csabának a jogtalanul felvett jutalmat vissza kellett volna fizetnie a város kasszájába, saját döntése alapján nem utalhatta volna tovább senkinek a pécsiek pénzét, így ez felveti Nagy Csaba fideszes alpolgármester nem csak morális, hanem jogi felelősségét is.

2.  2010-ben nettó 112 millió, idén pedig 29 millió forint köztisztviselői jutalmat fizettek ki Pécsett. Hogyan hihet ezek után bárki is a Polgármesternek és a Fidesznek?

Páva Zsolt a pécsiek pénzén hazudott a pécsieknek. Ismét bebizonyította alkalmatlanságát és azt, hogy a városvezetés és a Fidesz hülyének nézi a pécsieket.

Páva Zsolt megszegte polgármesteri esküjét és méltatlanná vált a város vezetésére.

MSZP Pécsi Szervezete

2011. szeptember 30.”