Ez aztán a szülinap: majdnem a ház is felrobbant!

A Pécsi Járásbíróság március 28-án, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közveszély okozás bűntettének kísérlete és ittas járművezetés vétsége miatt egy vádlottat 2 év börtönre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt. A szabadságvesztés büntetés végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

hirdetés

A bíróság közlése szerint 2015. április 9-én a vádlott egész nap italozva ünnepelte a születésnapját lakóhelyén, majd este nyolc óra körüli időben, mivel a szomszédait hangosnak találta, egy kalapáccsal szétverte a szomszédok családi házának gázvezetékére szerelt nyomáscsökkentőt. Gázömlés következett be, melynek mértéke alkalmas volt arra, hogy nyílt láng esetén berobbanjon.

Ezután a vádlott ittasan beült gépkocsijába, de fél óra múlva visszaérkezett. Ekkor – a már a helyszínen tartózkodó – rendőr intézkedés alá akarta vonni, de felszólítására a vádlott nem reagált, a kocsiból az udvari melléképületbe ment, egy dobozból egy 20-25 cm pengehosszúságú kést vett elő. A késsel a rendőrjárőr felé fordult, a rendőr kihátrált az udvarra. A vádlott a rendőr után ment a késsel, majd miután észlelte, hogy az udvaron többen vannak, a kést visszavitte a mellékhelyiségbe, ezt követően ártalmatlanította a rendőr a társával.

Az ítélet nem jogerős.