Jobbik: lesz baj a menekültekkel Pécsen

A Jobbik szerint százszor rosszabb a Martonfára tervezett menekülttábor, mint egykor a NATO radar ötlete volt. Épp ezért arra buzdítják a pécsieket, és a helyi civileket, hogy egy emberként tiltakozzanak a kormány döntése ellen. Gyimesi Gábor kamionkirablásokat emlegetett és félreérthetetlen célzásokat tett a sajtótájékoztatón. 

hirdetés

A Jobbik keddi eseményén többször is elhangzott, hogy ők a maguk részéről mindenben támogatni fogják a martonfaiakat, és nagyon örülnek, hogy a település lakosai ellenállnak a kormány rendeletben foglalt döntésének. A Pécstől 15 kilométerre fekvő településre tervezett ideiglenes befogadóállomás ugyanis – Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor képviselők szerint – nem csupán martonfai, hanem pécsi ügy is. Ezért a városlakókat is tiltakozásra buzdítják.

Gyimesi Gábor1

– Ha valaki körbenéz Európában bárhol, ahol kialakulnak hasonló szegregátumok, az mindig magával hozza a bűnözést. A környéken felüti a fejét a drogkereskedelem, a prostitúció, és mindenféle erőszak. Nézzük meg például a franciaországi kamionrablásokat – így Gyimesi.

Hiszen mit is fognak csinálni a menekültek a nap 24 órájában? Szeretnének majd pénzhez jutni, de ezt legális módon nem fogják tudni megoldani, ez pedig egyenes út a bűnözéshez – folytatta gondolatmenetét a Jobbikos képviselő.

Szerinte az életerős, felnőtt férfi migránsok szükségletei is kihathatnak a bűnözésre.

– Vannak a bevándorlók között családok, de a döntő többségük fiatal férfiember, akik másfajta életvitelt folytatnak, mások a szükségleteik, és a sok mindenhez való hozzáállásuk – célozgatott Gyimesi.

Martonfa, menekülttábor

Fogarasi Gábor megjegyezte, ők továbbra is Felcsútot javasolnák helyszínül. Gyimesi Gábor még hozzátette,  szerinte egészen egyszerűen rájuk kellett volna hallgatni fél évvel ezelőtt, amikor jelezték, hogy baj lesz a menekültügyből.

Zárásként elmondta, a legnagyobb probléma szerintük, hogy a kormány nem egyeztetett a falubeliekkel és Mártonfa vezetőségével, mielőtt meghozta ezt a fontos döntést.

A Jobbik egyébként arra kérte Őri Lászlót Pécs alpolgármesterét, a közbiztonsági és bűnmegelőzési tanács elnökét, hogy hívjanak össze egy rendkívüli testületi ülést a pécsi közbiztonság témájában.