Kammerer Zoltán kajakos adott elő a PTE-n

Többek között a pályafutása ötödik olimpiájára készülő kajakos Kammerer Zoltán is előadást tartott csütörtökön azon a konferencián, amelyet a Pécsi Tudományegyetemen tartottak “Megjártam a hadak útját, avagy siker és kudarc a sportban” címmel.

hirdetés

A háromszoros ötkarikás bajnok kajakos arról a motivációról is beszélt, amely a londoni felkészülés minden egyes pillanatában vezérli őt.

“Szeretném, ha a fiam látná azt, ahogy valami nagyot csinálok az olimpián, és a társamat, Kucsera Gábort is boldognak látnám a verseny után. – mondta az ElberTeam Média tájékoztatása szerint Kammerer. – Elsősorban a párosra koncentrálunk Kucsival. A válogatók májusban kezdődnek, és mindketten bízunk a sikerben, hogy kijutunk a játékokra. Ott aztán nagyon meg kell mutatni, hogy mire vagyunk képesek” – tette hozzá a kajakos, aki vasárnaptól egy újabb háromhetes portugáliai edzőtáborban folytatja a felkészülést.

A konferenciát Pintér Ádám, a PTE harmadéves hallgatójának ötlete alapján szervezték meg. A házigazda, Elbert Gábor szerint a cél az volt, hogy őszinte, hiteles és felkészült emberek beszéljenek a sportról, a sikerről és a kudarcról.

Az eseményen Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó, Györfi János stratégiai tanácsadó, Katics László, volt válogatott tornász, számos világbajnok nevelőedzője, Török László, a Magyar Rádió korábbi sportriportere, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, Prukner László labdarúgóedző, Török Olivér, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke, valamint Járai Róbert sportpszichológus is előadást tartott.