Karácsony: ellepik Pécset a rendőrök

A megyei rendőrkapitányság az év végi ünnepek alatt fokozott rendőri jelenlétet biztosít a közterületeken – közölte a szervezet lapunkkal. A közterületek, a nyilvános helyek és a nyilvánossá tett magánterületek rendjét erősítenék. Szeretnék megkönnyíteni az ünnepi bevásárlást végzők életét, illetve az ünnepi turizmus résztvevői biztonságérzetét is javítanák.

hirdetés

A rendőrség napi több alkalommal, visszatérően is ellenőrzi a megye legforgalmasabb útjait, a települések közlekedés szempontjából frekventált részeit, a városok ki – és bevezető útjait. A visszatérő közúti ellenőrzések során az ittas járművezetők kiszűrése érdekében alkoholszondát alkalmaznak a rendőrök, ezen felül minden esetben ellenőrzik a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer) használatát is. Továbbá alkalmazásra kerülnek a sebesség-mérő eszközök Baranya megye balesetveszélyes útszakaszain.

Az ünnepek előtti bevásárlás idejére eddig is jellemző a nagyobb bevásárlóközpontok és áruházak környékén a torlódás, ilyenkor rendőri forgalomirányításra kerül sor.

“Kérjük a lakosságot, hogy a zseblopások és gépkocsi-feltörések megelőzése céljából ne tartsanak maguknál nagyobb mennyiségű készpénzt, amit maguknál tartanak, több helyre rakják el és azt se feledjék, hogy a gépjármű nem értékmegőrző. Amennyiben mégis hagynak benne értéket, azt a csomagtartóba tegyék és feltétlenül győződjenek meg arról, hogy a járművet lezárták-e” írják közleményükben a zsaruk.