Karácsony új mozgalma a leggazdagabb 1 százalék trónfosztását ígéri

fotó: Telex

A 99 Mozgalom hivatalos célja az országegyesítés és „a kiváltságos kevesek egy százalékának trónfosztása”.

hirdetés
Uránia Mozi

Karácsony Gergely , az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje új, pártokon átívelő, országos mozgalmat indított – írja a Telex. A 99 Mozgalom élesedő honlapján olvasható bemutatkozó szöveg a nemzetegyesítést, a kiegyezést hangsúlyozza, „oligarchaellenes éllel” – fogalmaz a lap.

„Magyarország következő fejezete minden magyar története lesz. A mai kiváltságosok köré berendezett ország helyett mindenkinek esélyt, mindenkinek jövőt, boldog életet kínáló hazát teremtünk. Itt az ideje, hogy új politikát építsünk, ami az ország 99%-nak érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1%-a helyett” – írják a 99 Mozgalom oldalán.

Karácsony kiemelte, hogy a pártokon átívelő mozgalomhoz mindenki csatlakozhat, annak ugyanakkor van már 99 alapító tagja.

A névsorban több, korábban meghatározó liberális értelmiségi is megtalálható, de olyan művészek is ott vannak a listán, mint Alföldi Róbert, Tarr Béla, Jordán Tamás, Osvárt Andrea, Hajós András és az LMP-frakcióban 2018-ig országgyűlési képviselő író, Kukorelli Endre is.

A mozgalom alapítói között ott van Mellár Tamás pécsi független országgyűlési képviselő is.

Olyanok is szerepelnek a nevek között, akik a hétköznapi embereket és ”a társadalom veszteseit” képviselnék, így van az ismert nevek mellett tanuló, devizahitel-károsult, eladó és fodrász is – írja a Telex.

Karácsony a mozgalom kilencpontos programjának részleteit a következő hetekben hozzák nyilvánosságra, de röviden összefoglalva a mozgalom honlapján már elolvashatók:

a célok között szerepel a demokrácia megerősítése, a szociális jóvátétel, a korrupció elleni harc.