Karácsonyi adomány a pécsi tűzoltóknak

Vannak olyan munkahelyek, köztük a tűzoltóság is, ahol az ünnepek alatt is dolgozni kell azért, hogy az emberek biztonságban legyenek.

hirdetés

Szenteste, vagy épp karácsony napjaiban a laktanyákban is meghitt hangulat vesz körbe mindent, a tűzoltók, mint egy nagy család, együtt ünnepelnek. Ezt a Magyar Vöröskereszt munkatársai sem felejtették el, és még az ünnepek előtt meglátogatták a pécsi tűzoltókat.

Édességet, teát, kávét, teafőzőt, tartós élelmiszereket és nem utolsó sorban díszeket, szaloncukrot adományoztak részükre, így szebbé tehetik a munkahelyen töltött karácsony estéket. A szervezet képviselői az ajándékcsomaggal köszönték meg a tűzoltók áldozatos munkáját, és kívántak kellemes ünnepeket az állománynak. A Vöröskereszt egész évben segíti a rászoruló családokat, az ünnepek előtt pedig igyekeznek mindenhová eljutni, ahol szükség van a segítségre.

A laktanyákban már december 23-án megkezdődik az ünnepi készülődés, a szolgálatban lévő tűzoltók ekkor állítják fel a karácsonyfát, másnap, december 24-én pedig a következő szolgálati csoport díszíti fel a fát. Az ünnepi hangulat mellett azonban jelen van az éberség is. Riasztás esetén kettő percen belül indul a segítség oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, karácsonykor is..