Karácsonyi ebéd a hajléktalanoknak

December 24-én 12 órától a Szent György Lovagrend és az Ambassador Club Pécs jóvoltából ebédet kapnak a hajléktalanok a Névtelen utcai Népkonyhán. Az ételosztásban részt vesz Moór Eszter, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke.

hirdetés

A pécsi hajléktalan-ellátást végző Támasz Alapítvány népkonyhája idén februárban költözött a Névtelen utcába. Korábban a belvároshoz ugyan közelebb, de egy rossz állapotú ingatlanban tudták csak működtetni a nappali melegedőt és a hozzá kapcsolódó népkonyhát.

A régebbinél modernebb és nagyobb bérleményben 150 helyett 200 hajléktalant szolgálhatnak ki, a népkonyhát pedig 50 helyett szintén 200-an vehetik igénybe egyszerre.

A Támasz Alapítvány Pécsett hat helyen működtet népkonyhát, férfi és női átmeneti szállást, ápolóotthont, éjjeli menedékhelyeket. Intézményeiben egyidejűleg több mint félezer hajléktalant tud fogadni. Az utcai szociális munkával együtt a szervezet 1300 hajléktalannal áll kapcsolatban.

A hajléktalanoknak december 24-én 12 órától a Szent György Lovagrend és az Ambassador Club Pécs jóvoltából ebédet oszt Moór Eszter, a Népjóléti és Sportbizottság elnöke.