Karácsonykor bezár az eplényi síaréna a meleg miatt

Kisütött a nap Pécsett

Karácsonykor bezár az eplényi síaréna a sípályák állapotának megőrzése érdekében – közölte az MTI-vel a Nordica Síaréna marketingvezetője hétfőn.

hirdetés

Ebele Bálint tájékoztatása szerint hétfőn a pályákat 50-55 centiméter hó borította, sokan el is látogattak az eplényi sícentrumba. Tekintettel azonban az ünnepekre ígért meleg időjárásra, karácsony mindkét napján zárva lesz a síaréna, mert szeretnék a pályákat a lehető legjobb állapotban megőrizni, “hogy a karácsonyi pihenő után minél jobb élményt nyújtsanak.”

Csütörtöktől vasárnapig mindennap reggel kilenctől este kilencig várja a síelőket az eplényi síaréna. Üzemelni fog a Szent Sólyom négyüléses felvonó, és több pályát hóágyúznak is.

A jelenlegi hóréteg vastag, így minden bizonnyal elég hó marad belőle a karácsonyi melegek után is ahhoz, hogy kiválóan lehessen síelni a pályákon – reméli Ebele Bálint.

December 30-án a snowboardozás világnapja alkalmából megrendezik Eplényben a World Snowboard Day helyi rendezvényét, amelyen ügyesebbnél-ügyesebb freeskisek és snowboardosok mutatnak be különböző trükköket.