“Katasztrófa, amit műveltek”

Az MSZP véleménye szerint amit a Fidesz három év alatt az egészségügy területén teremtett, az egy szóval jellemezhető: katasztrófa – így reagált a szocialisták szóvivője szerdán a fideszes Selmeczi Gabriella szavaira.

hirdetés

A Fidesz szóvivője arról beszélt, hogy ha pénteken a parlament elfogadja az erről szóló indítványt, akkor újabb 95 ezer egészségügyi dolgozó fizetése emelkedik. Erre idén 30 milliárd forintot fordítanak.

Kormos Kata hangsúlyozta: az MSZP minden, az egészségügyi dolgozók helyzetét segítő intézkedést támogat. Eközben viszont az látszik, hogy a kormányoldal három év alatt 300 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, ami a tízszerese annak, amit most “vissza akarnak csurgatni” – jelentette ki.

A kormányerők három év alatt szétverték az egészségügyet, a legújabb hírek szerint a kórházak adóssága miatt a Hungaropharma nem fog gyógyszert szállítani ezeknek az intézményeknek – fogalmazott Kormos Kata.

Matolcsy György tündérmeséje rémálommá kezd válni, a Fidesz kommunikációja köszönőviszonyban sincsen a valósággal – jelentette ki a szocialisták szóvivője. A valóság ugyanis az, hogy a várólisták még mindig elképesztően hosszúak, vannak betegek, akik hónapokat vagy éveket várnak egy-egy műtétre, a mentőszolgálattól is pénzt vontak el és még mindig magas az orvoselvándorlás – mondta.

 • ne már a nyúl vigye a puskát

  gusztustalan ez a vádaskodás ezt pont ők mondják????????????????????

 • még nem vagyok szenilis

  Az mszp -nek hány éve is volt arra hogy ne így legyen???? Az anyósom 2009 -ben (akkor még ők feleltek az egészségügyért) sürgősségi osztályra került délután 4-éjjel3-ig várt egy tolókocsin a vizsgálatra sokad magával…. egy teljesen kimerült mentős a napi munka után vette fel a betegeket……én aki kísérőként voltam ott bele betegedtem az ott látott körülményekbe….szerintem nem vádaskodni kellene az mszp-nek mert az egészségügy már akkor romokban volt és katasztrofális…….Nem tudom az okozott rombolást hány év alatt lehet helyre hozni

 • azta

  Realista!

  Ez csak a látszat, amit érzel, mert igenis Magyarország jól teljesít!! 🙂

 • Hotter

  Az szdsz malackája amit müvelt az mi volt? Az mszp.nek nincs joga senkit kritizálni hisz csak ártott az országnak.

 • Realista

  Bárcsak az egészégügy lenne az egyedüli katasztrófa, amit a Fidesz csinált. Sajnos azonban minden más területen is dúl a káosz, recesszió és nyomor, a kilábalás esélye nélkül. Akinek van esze, az menekül innen és vissza se néz többet. Ennek az országnak lőttek.