Katasztrófavédők a magasháznál

Végső egyeztetést hívott össze pénteken a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a pécsi 25 emeletes ház bontásának biztonságossá tétele érdekében – jelentette be a katasztrófavédelem.

hirdetés

Mint írták, az értekezleten részt vett a bontási munkák műszaki terveinek és dokumentációjának készítője, az építési hatóság képviselői, a Pécs Megyei Jogú városának képviselője és a Biokom Kft. szakembere is.

A magasház bontási munkáival kapcsolatos egyeztetésnek azért van nagy jelentősége, mert ilyen szerkezetű és méretű épület bontására még eddig nem volt példa, így előzmények nélkül kell szembenézni a feladattal.

A bontási tervdokumentáció áttanulmányozását követően a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei péntek délelőtt egy helyszíni bejáráson is megvizsgálták a körülményeket.

Karsa Róbert alezredes elmondta, hogy a délelőtti bejáráson tapasztaltak és az ott végzett mérések alapján számításokat végeztek az esetlegesen magasból lehulló bármilyen tárgy és az építkezést – a tervek szerint majdan – elzáró kerítés vonatkozásában, és ez alapján tettek az értekezleten javaslatot az estleges gyalogos-, és közúti közlekedés korlátozására.

Mácsai Antal mk. tű. ezredes a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hangsúlyozta, hogy mindannyiunk felelőssége a balesetmentes bontás végrehajtása. és erre különösen nagy figyelemet kell fordítani.