Kávézás a jótékonyság jegyében

A Szemem Fénye Alapítvány és a Dóri Ház, egész évben várja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekeket és családtagjaikat, akik különböző térítésmentes szolgáltatásokat vehetnek igénybe az év 365 napján. A küzdelmektől és gondoktól megfáradt hozzátartozóknak így, ha csak pár nap erejéig is, de lehetőségük nyílik a feltöltődésre, miközben gyermekükről szakképzett személyzet gondoskodik.

hirdetés

Őértük jött létre 2013-ban a Köszikávé nap is, mely egy angliai, rákbetegeket támogató szervezet, a Macmillan Cancer Support kampányának mintájára létrehozott országos akció.

A Köszikávé felhívása azokhoz szól, akik a kávé elkötelezett imádói és rendszeres fogyasztói. Az országos kampány arra buzdítja Magyarország lakosságát, hogy szeptember 26-án, az aznapi kávéjukat, teájukat barátaik, munkatársaik, családtagjaik és ismerőseik társaságában, a jótékonyság jegyében fogyasszák el.

Nincs más dolguk, mint kijelölni egy helyet, ahol a vendégváró asztalt elhelyezik és megkérik vendégeiket az elfogyasztott eszpresszók, machiatók latték, cappuccinók, hosszú és jegeskávék, teák, és frissítők, valamint sütemények és apró harapnivalók jelképes kifizetésére. A

Dóri Ház működését támogató adományok az asztalra helyezett, tetszőlegesen kiválasztott és feliratozott perselybe kerülnek, amit az összejövetel végén tudnak a szervezők a Szemem Fénye Alapítványhoz eljuttatni.