Keczer havi félmillióért bérelt luxusautót

Havi nettó 420 ezer forintért lízingelt magának egy Volvo típusú luxusautót Keczer László, a Pécsi Közlekedési Zrt. csütörtökön leváltott vezérigazgatója 2008 novemberétől  – derült ki egy lapunk birtokába került szerződésből.

hirdetés

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a pécsi önkormányzat megszerezte a Pécsi Közlekedési Zrt. kétharmados tulajdonát, s ezzel egy időben újra a város gyakorolja a vállalat felett a menedzsmentjogokat. A PK Zrt. élére új vezérigazgató került, továbbá elindult a vállalat működésének átvilágítása, amely során az alábbi szerződés is napvilágra került.

A dokumentumból kiderült, hogy Keczer László 2008 novembertől egy Volvo XC90 2.4 D Executive Geart típusú luxus terepjárót bérelt egy budapesti székhelyű kft.-től, havi 420 ezer forint plusz áfáért.

A szerződésben egyebek mellett az szerepel, hogy a bérlet időtartama alatt Keczer „a vétkességtől függetlenül felelős gépjármű teljes vagy részleges meghibásodásáért, megrongálódásáért vagy elvesztéséért”. Továbbá ugyancsak a volt PK-vezért terhelte minden az üzemeltetéssel összefüggő – karbantartási, javítási, felújítási és állagmegóvási – költség.

A megállapodásban kötbér is szerepelt, amelyet a bérlőnek abban az esetben kellett volna megfizetnie, amennyiben a luxusjármű késedelmesen kerül vissza a budapesti céghez. Ennek összegeként a kontraktus minden megkezdett hónap után a bérleti díj dupláját, azaz 840 ezer forint plusz áfát állapít meg.

A kontraktuson Keczer és bérbeadó társaság ügyvezetőjének szignója mellett a PK Zrt. tulajdonosai képviseletében Varga Péter, a Pécs Holding egykori vezérigazgatójának, és a Mecsekbusz Kft. ügyvezető igazgatójának, Jahn Péternek az aláírása is szerepel.

Ismert, hogy hűtlen kezelés címén vádat emelt az ügyészség Keczer László ellen a pécsi buszeladási üggyel összefüggésben. Az eljárás Páva Zsolt feljelentésére indult tavaly júniusban, miután nyilvánosságra került, hogy a városi vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. 51 százalékos és a Mecsekbusz Kft. 49 százalékos tulajdonában lévő és a baranyai megyeszékhely tömegközlekedését biztosító PK Zrt. korábban a városi vagyonkezelő és az önkormányzat közgyűlésének jóváhagyása nélkül 2,2 milliárd forint plusz áfáért eladta mintegy 150 buszból álló járműparkját a PK Zrt. és az LL Bus Kft. által létrehozott PK Busrent Kft.-nek.