Kedvezmények jövőre az adózásban

Számtalan adóváltozást hoz a 2013-as év. Azért, hogy a cégek ne vesszenek el a jogi útvesztőkben a kamara tájékoztatót szervezett nekik. A hétfőn kezdődött kétnapos adófórumon a NAV vezető előadói tartottak tájékoztatót az érdeklődőknek.

hirdetés

A kormány jövőre számos a foglalkoztatás növekedését célzó intézkedést tervez jövőre annak érdekében, hogy minél többen vállalhassanak munkát. Így adókedvezményt kapnak azok a munkáltatók, akik pályakezdőket, 55 év felettieket, gyedről visszatérőket foglalkoztatnak. Ennek megfelelően például pá 180 napnál rövidebb munkaviszonnyal rendelkező pályakezdő foglalkoztatása után nem kell megfizetni a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót, valamint a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást sem.

A legfontosabb változásokról la NAV szakemberei tartottak adófórumot a pécsi iparkamarában.

– Ezekre az adófórumokra cégvezetőket és könyvelőket várunk. Minden évben telt házzal tartjuk meg, mert nagyon neves előadókat, a NAV-nak a vezető előadóit tudjuk ezekre megnyerni – mondta Nyul Éva, az adófórum vezetője.

Nyul Éva elmondta, a két napos programra rengeteg érdeklődő jelentkezett. A visszajelzések szerint a vállalkozók igénylik ezeket a rendezvényeket, ugyanis közvetlenül a hatóság embereitől is kérdezhetnek.