Kék lesz Leonardo lova

Pécsett Leonardo lova „öltözik” kékbe, ezzel csatlakozva a „Ragyogjon kékben” világméretű kampányhoz. Április 2. az Autisták Világnapja, ezen a napon hívják fel a figyelmet az autista emberekre.

hirdetés

A „Ragyogjon kékben” kampány során a világ számos híres pontját világítják meg kék fénnyel, köztük a riói Megváltó Krisztus-szobrot, a Niagara-vízesést, a párizsi Eiffel-tornyot, a római Colosseumot, valamint Magyarországon a Parlamentet és a Művészetek Palotáját.

– Pécs városa azért döntött a csatlakozás mellett, mert „Hozzáférhető városként” nemcsak a látás-, hallás- és mozgássérült embertársaink számára szeretné élhetőbbé tenni a megyeszékhelyet, hanem az értelmileg, vagy érzelmileg sérült emberek számára is – mondja Csizi Péter alpolgármester.

Az autisták számára nehézséget jelent a saját és mások gondolatainak, szándékainak, érzelmeinek a felismerése, nem képesek mások viselkedésének értelmezésére, így reakcióikat sem képesek a másik ember igényeihez igazítani. Az autizmus a becslések szerint világszerte 67 millió, Magyarországon pedig legalább mintegy 100 ezer embert érint.

Leonardo lovát sötétedés után világítják meg kék fénnyel.

  • SpongyaBob

    A rózsaszín jobban illene hozzá. Arról mindenki könnyebben felismeri a gagyit.