Kenyérszentelés, koncert és Végvári Napok – Pörgős programok Szigetváron

A hosszú hétvégén számos szórakoztató és hagyományőrző programmal várja az érdeklődőket a „kisváros”. 

hirdetés

A legősibb magyar ünnepen, Szent István királyra és a keresztény magyar állam alapítására emlékezve egész napos programsorozattal várja az érdeklődőket Szigetvár Város Önkormányzata, a Szigetvári Kultúra- és Zöld Zóna Egyesület, a Kisváros Nonprofit Kft. és a Szigetvár „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület. A rendezvényen a hagyományos kenyérszentelést követően az esti utcabál hangulatát a First Party Showband alapozza meg.

Augusztus 22-én is érdemes kimozdulni, hiszen 18:00 órakor együtt ünnepelhetjük meg egy fergeteges koncerttel a Persona Non Grata zenekar megalakulásának 25. évfordulóját. A koncerten találkozhatunk az S.H.P.T a Trottel, valamint a 30Y zenekarokkal is. Ha a barométer mutatója esőre állna, akkor sem kell csüggedni, hiszen a szervezők erre az esetre is felkészülve a Vár utcai Vigadó Kulturális Központban várják a szórakozni vágyókat.

Szeptember elején, a várvédő Zrínyi Miklós és hősiesen eleső katonái előtt tiszteleghetünk a város legnagyobb rendezvénysorozatával.

Az idei Zrínyi Napok szeptember 3-ától négy napon át várja a végvári vendégeket.

infoblokk_kedv_final_RGB_ERFA

Korabeli jelmezekkel, kézműves vásárokkal, hadijátékokkal visszarepítik a látogatókat egészen 1566-ig, de természetesen az esti szórakoztató zenés programok sem maradhatnak el.

Vasárnap este a rendezvénysorozatot egy ünnepélyes tűzijátékkal koronázzák meg.

Bővebb információ: turizmus@tdmszigetvar.hu